• Rooster witviscompetitie 2016

  Witviscompetitie 2016

  Wedstrijdleiding: Ron Droog, Gerrit Tuijn.

  Er zijn 8 witviswedstrijden voor de competitie. Er wordt gevist op gewicht of combi-telling: 25 gram per vis + gevangen gewicht.

  Minimale leeftijd: 12 jaar. Inleg € 3,00 per wedstrijd.

  Voor alle competitiewedstrijden geldt: verzamelen bij Albert Heijn Limmen op het aangegeven tijdstip. Niet op tijd = geen deelname! Opgeven is niet meer nodig!

   

  Per wedstrijd is er prijs voor de nummers 1, 3, 5 en een-na-laatste met vis. Maximaal 1 prijs per persoon.

  Voor de eindrangschikking tellen de beste 5 resultaten van de competitie. Bij gelijke punten telt het aantal overwinningen. Als dit geen doorslag geeft telt de 6de wedstrijd. Indien dit geen uitslag biedt dan wordt er geloot.

  Wedstrijdschema:

           Datum                  verzameltijd   viswater                    duur    telling

  1. 13 maart               08.00uur         kanaal Akersloot -> Ranzijn Alkmaar        3uur    combi
  2. 10 april                 08.00uur         kanaal Schoorldam     3uur    gewicht
  3.   1 mei                   07.00uur         ringvaart HHWaard    3uur    combi
  4. 22 mei                  07.00uur         Uitgeestermeer          3uur    gewicht
  5. 19 juni                   07.00uur         de Zaan Wormer        3uur    combi
  6. 10 juli                    07.00uur         Markervaart               3uur    gewicht
  7. 28 augustus          07.00uur         Hoornse vaart            3uur    combi
  8.   9 oktober            07.30uur         Omval Alkmaar          3uur    gewicht

  Bootjeswedstrijden 2016

  Wedstrijdleiding: Ron Droog 0641281779, Dennis van der Ven 072-5054009.

  De botenwedstrijden zijn op het Overdie. Inleggeld is € 3,00 per persoon.  19:00 uur stekloting op het Landje. Na afloop vindt de weging + prijsuitreiking ook plaats op het landje. Bij voorkeur 1 koppel in een bootje, vist u liever alleen, dan kan dat ook! Gedurende het seizoen kan gewisseld worden van bootmaat. Avondwedstrijden tot ± 22:00 uur, middagwedstrijd tot 16:30 uur + BBQ. Heeft u geen boot maar wilt u wel een keer deelnemen, bel dan de organisatie, die hebben soms bootplekken vrij. Minimale leeftijd: 12 jaar

  1. Vrijdag          29 april           19.00uur tot ± 22.00uur telling ludiek
  2. Vrijdag          20 mei            19.00uur tot ± 22.00uur telling ludiek
  3. Vrijdag          10 juni             19.00uur tot ± 22.00uur telling ludiek
  4. Vrijdag          8 juli              19.0000uur tot ± 22.00uur telling ludiek
  5. Zaterdag 20 augustus  verplaatst naar zaterdag 17 september  13.00uur tot    16.30uur + BBQ

  Wedstrijdreglement witviswedstrijden.

  • alleen levende vis (alle soorten behalve aal / paling en snoek) telt. Ondermaatse vis dient direct terug te worden gezet.
  • de vangst wordt bewaard in een ruim en deugdelijk leefnet en wordt na de wedstrijd aangeboden op het moment dat de tel-/weegploeg op de stek komt. Bij de bootjeswedstrijd wordt de vis op het eiland gewogen en geteld.
  • Er wordt gevist met 1 hengel voorzien van 1 enkele haak. Meerdere opgetuigde hengels mogen achter de hand worden gehouden. HSV Limmen verschaft haar leden tijdens de wedstrijden hiertoe schriftelijk vergunning.
  • aassoorten vrij onder voorbehoud van: muggenlarven, aasvis en kunstaas niet toegestaan. Kunstmatig gekleurd aas en voer niet toegestaan.
  • Bij het eerste signaal mag worden gevoerd en gevist. Bij het tweede, tevens eindsignaal, dient de hengel onmiddellijk te worden opgehaald. Vis die op dat moment wordt aangeslagen telt mee.
  • Zwaar voeren alleen in de eerste 5 minuten. Daarna mag nog slechts licht worden bijgevoerd, d.w.z., wat men in 1 hand kan samenknijpen.
  • De wedstrijdleiding is gemachtigd de wedstrijd vanwege weersomstandigheden of andere oorzaak te staken, te onderbreken of af te gelasten. Indien de wedstrijd langer dan een uur heeft geduurd telt de uitslag, anders vervalt de wedstrijd.
  • Deelnemers vissen zo recht mogelijk voor hun steknummer. Er mag maximaal 3 meter naar links of rechts worden uitgeweken
  • De wedstrijdleiding bepaalt de geldigheid van de uitslag. Indien er twijfels zijn over het hanteren van de reglementen beslist de wedstrijdleiding
  • Wij verzoeken de deelnemers de gedragscodes voor gebruik van leefnetten te hanteren (zie website www.hsvlimmen.nl,) Wij adviseren het gebruik van haken met plat geknepen weerhaak. Tevens hopen wij dat er naar de wedstrijden toe samen kan worden gereden.

   

  Voor alle wedstrijden georganiseerd door de HSV Limmen geldt: de wedstrijdcommissie bepaalt in voorkomende gevallen over het naleven van het reglement, geldigheid van de uitslag en geschillen. De wedstrijdcommissie is gerechtigd wedstrijden te staken of af te gelasten vanwege gevaarlijke weersomstandigheden of anderszins.

  Lees verder →