PolderPlezier

2014wk22-IMG_2533

Afgelopen vrijdag hield HSV Limmen zijn eerste bootjeswedstrijd. Dat we met z’n allen een te druk leven hebben, bleek maar weer eens. Slechts drie boten traden aan. Door deze lage opkomst moest er ook gesneden worden in de prijzenpot. Gelukkig wilde Gall & Gall Limmen wel een xl-flesje Dampegheest sponsoren en zo was er prijs voor de eerste en de laatse boot.

2014wk22-IMG_2527

Goed toeven op het Overdie

Het duo Marcel en Rob in het midden.

Links van hen Joep en Dennis, rechts Rene en Luke. Vanaf het begin werd er door alle boten zo nu en dan een visje opgehaald.

2014wk22-IMG_2525

Eerst nog even relaxen

Het was Rene die met de feeder een eerste brasem binnenhaalde. De middelste boot viste met werphengels met dobber. Joep en Dennis zaten met de ruggen naar de rest en gaven niets van hun kunsten prijs.

2014wk22-IMG_2522

Gaandeweg werd echter duidelijk dat de feeder weer de juiste keus bleek. De dobbervissers kregen geen grote vis op de stek.
Om 21:30 stopten de hengelaars en werd de eindstand opgemaakt.

2014wk22-IMG_2530

De broertjes Levering waren heer en meester met ruim 5 kilo vis. Ook hadden ze nog eens 5 vissoorten. Jak/Acquoij hadden 19 visjes met een totaalgewicht van een ruime kilo. Sprenkeling/vd Ven moest genoegen nemen met 375 grammen.

2014wk22-IMG_2535
Er waren 4 flessen Dampegheest voor het eerste en laatste duo. Hierbij stonden we natuurlijk stil bij het dramatische ongeval eerder die week bij brouwerij Dampegheest waarbij Herman Zomerdijk om het leven kwam. Dan wordt het even stil want je hebt hier geen woorden voor.

Het was dus weer de feeder die voor een overwinning zorgde en ik zweerde mijn vismaat Marcel dat dit de volgende keer ook mijn strijdwapen zou worden. Wat ik toen nog niet wist….

2014wk22-IMG_2537

 


Zaterdag: Mijn jongste dochter wil graag een keer mee met papa om visjes te vangen. We zoeken wat kleine wormpjes en met nog een beetje voer van gister moet het zeker goed komen. We varen een stukje, zoeken dan beschutting achter een pluk riet en maken een 2 meter hengeltje klaar. Al snel verdwijnt de dobber. Susanne heeft bij jeugdwedstrijden goed opgelet, want bijna instinctief haalt ze de hengel omhoog. PAPA, MIJN EERSTE VIS!

2014wk22-2014-05-31 13.54.42

Blijdschap alom en inderdaad: er komt een mooie blankvoorn aan boord. Na een fotosessie met de oude smartphone mag het visje weer zwemmen. We gaan vrolijk verder. Er volgt al snel een tweede blankvoorn. Gedurende dit hengelen vangt ze verder ruisvoorn, kolblei en baars. Tjonge, tjonge. Met de grootste eenvoud vangt ze dezelfde hoeveelheid als wij gister tijdens de botenwedstrijd deden. Misschien moet ik mijn feederplannen maar weer overboord gooien en ook een kort stokje meenemen. Marcel mag nog wel mee, want mijn kleine spruit moet voor het donker naar bed.

2014wk22-Susie