Peter in de polder, week 15.

avondje vissen 004 - kopie

Het was met vissen de afgelopen weken net als met hazenslapies. Kort maar wel lekker. Begin april even een avondje naar Geestmerambacht, forelvissen met Lex. We moesten behoorlijk moeite doen maar vingen beiden een mooie vis.

avondje vissen 001 - kopie

Daarna een aantal korte sessies op de zeeltstek. Ik heb ze elke avond gezien, maar er geen 1 gevangen. Wel een paar mooie ruisvoorns en een prachtig getekende baars.

004 - kopie

Zondagochtend de 6-de moest ik naar mijn werk, wat niet eens zo heel erg was, want het regende voor het eerst sinds tijden. Toch maar een hengeltje in de kofferbak gedaan, en op de heenweg in het donker al even wat gevoerd. Na de klus kon ik nog net de laatste regen zien wegwaaien, dus ik kon droog mijn hengel inleggen. Na een kwartiertje pakte ik een leuk karpertje, maar verder was het niks meer.

vissen 2de week april 008 - kopie

De 13-de was er een witviswedstrijd gepland op het Uitgeestermeer. Ik had me hier erg op verheugd, want dit is zo’n wedstrijd waar ik heerlijk met de match kan vissen. Ik lootte op een mooi stuk, naast Karl Nuyens. Een heel gezellige ochtend was het gevolg, met leuke praat, mooi weer en best wel aardig vis.  Vanwege de opkomende zon en tegenlicht had ik mijn dobbers zwart geschilderd. Ik kon ze goed volgen, maar de vis aasde erg voorzichtig. Dus ondanks de goede zichtbaarheid viel het niet mee een visje te vangen. Ik moest er hard voor werken maar heb werkelijk heerlijk zitten vissen. Karl en ik moesten tegen elkaar op vissen en ondanks dat ik dacht net verloren te hebben van Karl, bleek het verschil een halfslag brasem in mijn voordeel. Ruim 4 1/2 kilo verdeeld over 11 vissen.

vissen 2de week april 013 - kopie

Ik boekte mijn resultaat met 1 grote made en een korreltje maïs terwijl mijn buurman er een zootje mestpiertjes aan had hangen. Hij had wel veel meer beet, maar wat geloste vissen hielpen niet mee. Maar ook ik loste 3 voorns en 2 brasems, dus ja, het had alle kanten op kunnen gaan. De vangst van Gerrit Tuijn had ik nooit kunnen realiseren, dus ik was meer dan tevreden met de 2e plek.

vissen 2de week april 019 - kopie

 

‘s Avonds werd ik gebeld door Harry Fransse. Harry was bezig met de Heiloo-er bedrijvenwedstrijd en zocht een geschikte datum. Helaas moest de datum gekozen worden op een datum van onze witviscompetitie. Zondag 22 juni moet ik dus gaan kiezen tussen Noordzeekanaal en Ypestein. Ik schat mezelf in op Heiloo. Nu nog 2 teammaten zoeken. Komt vast goed.

vissen 2de week april 003 - kopie

De zeeltteller staat nog steeds op 3, maar dat gaat vast heel snel veranderen!