Peter in de polder, week 11.

1ste zeelt 2014_46 002

Na de goed verlopen en gezellige jaarvergadering en een goede nachtrust was het zaterdag tijd voor mijn eerste zeelt. Vond ik. Lex wilde wel mee en dus gingen we samen op pad. Het water stond extreem laag en we zagen tussen de wierbedden al wat activiteit. Er was eigenlijk maar 1 open plek en een stukje dat met enige toewijding ook te bevissen was. Die laatste plek was voor mij, want Lex is nog niet zo’n heel goede werper. Na anderhalf uur hadden we al zeker 5 keer een zeelt over de plek zien azen, maar er gebeurde verder niks.

1ste zeelt 2014_46 006

Plots was daar dan toch een aanbeet. Voorzichtig werd het pennetje opgetild en weer losgelaten. Dit gebeurde een paar keer en toen sloeg ik aan. Een korte droge knal vertelde mij dat mijn lijn in de planten was beland en doormidden geslagen. Ik baalde als een stekker. Na een paar minuten kwam daar ineens de dobber weer boven. Snel pakte ik Lex zijn hengel en probeerde de haak in de lijn te gooien. Na enkele pogingen lukte dit ook nog. Voorzichtig drilde ik de zeelt af en zo kon ik de vis scheppen aan Lex zijn hengel en mijn eigen lijn. Met 46 cm een mooi begin van het seizoen en meteen al een spannend verhaal.  1ste zeelt 2014_46 008