Snoek om de hoek, week 9

De lagere school heeft een week vakantie en ik heb deze week ook enkele dagen vrij genomen. Vrijdagmiddag gaan vrouw en kids naar monkeytown en kan ik nog een keer achter de esoxen aan.

Ik heb al vernomen dat Snoekkoning Siem van Duin deze zelfde middag met Gerrit Tuyn door de Limmerpolder vaart.

2014wk09-0IMG_2273

Nog voordat ik ze aantref staat mijn teller al op 1. De “Spro blue back screamin triple devil” pakt een leuke 50er.

2014wk09-IMG_2280
Ook Gerrit blijkt al succesvol te zijn geweest. Zijn Rattlin Rapala heeft een 70er aan de haak geslagen.

2014wk09-RattlinRedBird_jpg

The Rattlin Rapala is er tegenwoordig ook in “angry bird” variant.

Na een kort gesprek besluiten we om schuin achter elkaar te gaan varen, waarbij ik de volgboot ben. Het valt me op dat de benzinemotor van Gerrit prachtig loopt en hij weet de boot er uitzonderlijk langzaam mee te varen.2014wk09-IMG_2287
We bevissen een flink eind van de polder. Het is vandaag zo’n 5 graden kouder als de dagen ervoor en ik geef dit de schuld van onze matige vangsten.

Inmiddels heb ik een tweede hengel ingezet die vanuit de steun een flinke shad voortrekt. Op een driesprong pak ik met deze combinatie een snoek. De 2.70 meter hengel is niet overdreven stug en deze kleine 60er zorgt voor een mooi gevecht. Zoals “De Kraal” zou zeggen: leukleukleuk, schitterend, kicken, YES! Boot 2 is getuige en zo kan ik gelijk weer eens een ander plaatje schieten.

2014wk09-IMG_2281

Hier scheiden onze wegen. Gerrit pakt de westkant van de A9, ik kies liever voor water MET vis… Omdat Gerrit twijfelt over de hoeveelheid benzine beloof ik wel om verderop over de Laandervaart achter hen aan te koersen. Hier zie ik ze inderdaad een paar honderd meter vooruit varen. Door wederom een beet op de shad heb ik oponthoud.

2014wk09-IMG_2284

Ook dit snoekje meet in de 50. Ik besluit om door te varen, het einde van deze vaart is immers een kansrijk “havengebied”. Bij de bootjes wordt inderdaad weer de shad gegrepen. Deze snoek is zwaarder en sterker en weet in een mum van tijd door de andere lijn te zwemmen. De tweede plug hangt nu in de buurt van de snoek. Al drillend pruts ik wat om de boel uit de tis te krijgen en al snel raak ik hierdoor de snoek kwijt. Het was geen meter, maar richting 80 ging die wel.

Het duo Tuin / van Duin is inmiddels verdwenen en ook ik keer al vissend terug richting mijn haven. Ik vang een vierde snoek en zo werd de laatste dag toch redelijk succesvol.

2014wk09-IMG_2290

Wat is dit toch een heerlijke visserij. Met een fluistermotor door de Limmerpolder koersen. Genietend van de steeds veranderende natuur. Het vissen lijkt eigenlijk maar bijzaak. Tot 31 mei is er een gesloten seizoen voor het snoeken en zal ik iets anders moeten verzinnen. De agenda staat echter al vol met bezigheden op visgebied. Je leest het in de column.

Thuis wacht me een dampende snert en ben ik de geloste snoek al (bijna) vergeten

Thuis wacht me een dampende snert en ben ik de geloste snoek al (bijna) vergeten

 

(60 keer bekeken)