Snoek om de hoek, week 6

wind 9-2-2014Na twee weken geheelonthouding kon er dit weekend weer worden gehengeld. De agenda liet het toe, maar het weer werkte niet mee. Voor zowel zaterdag als de zondag was de voorspelling: Onstuimig met af en toe neerslag.

Zaterdagochtend koos ik voor de warme haard. In de middag zat ik op het verjaringsfuifje van Marcel. Natuurlijk kreeg hij wat rubberen creaties en een mooie spro pikefighter.

De nieuwe pikefighter bracht Marcel vandaag geen vis

De nieuwe pikefighter bracht Marcel vandaag geen vis

Gaandeweg dit feest werden concrete plannen gesmeed. Weer of geen weer: zondagochtend gaan we vissen vanuit het bootje.

Het werd helaas “geen weer”. Nu zijn we wel wat gewend, dus moedig begonnen we aan onze trip. Voorbij het Limmer zwembad hing de eerste vis. Voorbij het Limmer zwembad houdt echter ook de bebouwing op en staan er ook geen bomen meer. Kortom: in een vliegende storm stond ik de snoek te drillen. Na enige strijd kon de mooie 70er op de meetplank. De snoek was aan een hoog lopende savage 4play herring gevangen.

onstuimige foto

onstuimige foto

We vervolgen onze tocht richting de A9. Hier wordt ons wel een ding duidelijk. Het waait hard. Heel hard en met de hagelachtige regen erbij volgt nog maar één conclusie. Dit is gekkenwerk!
Onder de A9 zitten we droog en beschut. We nemen een bak koffie en een chocolademuffin.

en dan...is er koffie

en dan…is er koffie

Dan varen we snel terug richting Limmen. Tussen de huizen is het beter toeven. Bij de brug duikt voor de tweede maal een snoekje op het kunstaas en weer hangt het niet. We varen nog enkele malen heen en weer over het Stet. Ondanks het vele variëren met kunstaas levert het geen vis.
Weer zit het venijn in de staart. Bij de haven wordt een salmo fatso gegrepen. De snoek springt hoog uit het water. Die lijkt wel in de 80. Weer in het water volgt een pittige run. De snoek draait om en zwemt vervolgens onder de boot door. Normaal gesproken kan dit, maar vandaag varen we met een zwaard onder de boot vanwege de storm. Hier schiet de vis los en is de pret over. Nog enkele meters varen, inpakken en wegwezen en thuis weer opdrogen en doorwarmen.