Peter in de polder, week 8

De kou is weer terug. Ik was al bezig met voorjaarsvisserij op zeelt en winde, karper en mooie blankvoorns, komt er toch nog een ijsperiode. Nou ja, ik heb thuis ook nog wel wat klussen, kan ik die mooi doen.

Recent was ik weer eens jarig, en van de centjes die ik kreeg kocht ik een mooie penhengel met molen. Ik heb voor 2018 een water in de planning met meer en ook grote karper, dus een matchhengel is daar een beetje out of place. Dus er moet een héééél lichte karper-penhengel komen. Die heb ik dus gevonden bij Riks Hengelsport in Beverwijk. Voorzien van een mooie molen en 16/00 nylon kan ik alvast voorzichtige schreden doen op dit vlak.

Ik had 2 middagen een redelijk vroege werkstop, en omdat de zon ook wat langer blijft schijnen, zag ik mijn kans schoon om bij een bruggetje op karper te gaan vissen. Setje mooi opgetuigd, maïs met maple cream behandeld, bakje gekookte hennep als voer en een paar pellets er ook nog bij. Na een half uur is er interesse voor mijn maïs, de pen loopt weg en ik sla aan. Dom, want ik vis met een circle hook, en daar moet je niet mee slaan maar strak draaien. Foutje bedankt. Ik zie een mooie 60+ karper verwoede pogingen doen mij haak te lossen, en dat lukt dus. Jammer, had een mooie vuurdoop geweest voor de hengel. De volgende middag krijg ik geen enkel aanbeet op maïs. Als ik overschakel naar een crab-pellet, is er al snel interesse en haak ik een brasem van 55 cm. De vis gaat nog hard tekeer en ik ben dan ook erg happy met deze vangst. Het avondzonnetje geeft nog wat extra kleur aan deze dag.