Wedstrijd baarspeuteren bij Hengelsportvereniging Limmen en HSV Castricum voor jeugd en cursisten op zondag 14 januari 2018

Enkele weken geleden hebben we voor jeugd en volwassenen een cursus baarspeuteren en aansluitend een wedstrijd gehouden. Deze was met 15 deelnemers prima bezocht. Hoog tijd om de tweede wedstrijd te organiseren dus.

Zondag 14 januari is dan die tweede wedstrijd. Vismeester Rien heeft een paar mooie stekken uitgezocht waar we heen kunnen. Met de uitrusting zoals die is gebruikt tijdens de cursus, kun je hier prima vis vangen. Op de foto hieronder zie je Rien’s vangst van vorige week.

Wie mogen meedoen?

De cursisten van afgelopen december, oud-cursisten en jeugdleden van Limmen en Castricum. En de chauffeurs! Wees er op tijd bij, we hebben een beperkt aantal stekken beschikbaar.

Het is gratis. Zorg zelf voor materialen: hengels, tuigjes, visspullen, Vispas, emmertje, warme en droge kleding en laarzen. Als aas zijn alleen maden en wormen toegestaan. Je vist van je steknummer tot het volgende nummer.

Speciale baarstuigjes zijn te koop voor de wedstrijd, tegen kosten € 2,75 /stuk.

Er zijn enkele hengels beschikbaar, geef bij aanmelding door dat je een hengel wilt lenen.

We verzamelen om 9 uur bij het parkeerterrein van het clubgebouw van de Salamander, alwaar we per auto vertrekken. Als je vader of moeder wil rijden, heel graag. Voor de ouders en chauffeurs hebben we ook een kleine competitie opgezet!

Op de visstek aangekomen gaan we loten en vervolgens 4 * 20 minuten baarzen. Per ronde tellen we de vissen, baars 10 punten, andere vis 1 punt. Na afloop hebben we een prijsuitreiking in 2 groepen, jeugd en volwassenen. Rond 12 uur gaan we weer naar huis.

Aanmelden bij Peter van der Heijdt kan via mail :

marian.peter@zonnet.nl,

per whatsapp naar 06-27872854 of je kunt bellen, tussen 19 en 21 uur, gewoon de voice mail inspreken. Meld ook als je kunt rijden.

De wedstrijdleiding bestaat uit Rien en mij.

Groet, Peter van der Heijdt