Peter in de polder, week 40

Afgelopen weken waren druk, druk, druk. Gelukkig had een behoorlijk deel van die drukte ook met vissen van doen.

Ik had laat vakantie, en op een mooie zondag ging ik met vader Piet op stap. Doel was, om mijn vader eens wat groters te laten vangen dan die minibaarsjes uit de polder. Het werd een dagje Beemster. Ik wist zelf 5 karpertjes en een mooie giebel te vangen, pa pakte 1 karper en de nodige mooie witvissen, inclusief een brasem. Een selfie met pa, ik en een giebel was het slotakkoord van deze dag ( nee hoor, stiekem niet, we gingen nog luxe uit lunchen!)

In deze vakantie wist ik op het Stet in 2 ochtenden 12 brasems en een karper te vangen, gewoon met een pennetje en als aas maden of maïs. De karper was 72 cm en daarmee een van de grotere die ik hier ooit ving, en de grootste van dit jaar overall.

Van een andere vakantieganger in hetzelfde gebied als waar ik altijd heen ga, ontving ik deze visfoto:

23 september de bootjeswedstrijd op het Overdie. Hierover is al geschreven. Ik kan er alleen maar aan toe voegen dat we heerlijk gevist hebben en genoten van de spectaculaire duikvluchten van een jagende slechtvalk.

Tussendoor wilde ik nog een karpertje scoren in de Beemster. Een vroege werkdag betekende ook een vroeg einde daarvan, en zo had ik alvast voor het werk 2 voerstekjes gemaakt. De eerste inzet leverde direct een karper op, daarna heb ik 2 1/2 uur lang geen schub meer gevangen.

30 september hadden we een jeugd-vis-uitje naar Vispark Toms Creek in Lelystad. Met 11 kids uit Limmen en Castricum en 6 begeleiders, gingen we vissen op steur, karper en meerval. In totaal werden 48 vissen gevangen, de grootste een steur van 1 meter 11. De kinderen waren laaiend enthousiast.

Dezelfde visser die van de zomer een mooie forellenfoto stuurde, ving hier een albino meerval.

7 oktober zou ik met Bart en wat aanhang weer naar Toms Creek, maar mijn zoon vond het weer te slecht, en Bart ging met broer en dochter wel op pad. Zij scoorden in totaal 14 vissen!

Vismaat Joost stond op dat moment op het Stet met kunstaas te gooien en pakte in het woeste weer 5 snoeken, en verspeelde er ook nog 4. En dat in anderhalf uur.! Goede reden voor mij om de gemiste visdag van zaterdag op zondag in de boot in te halen. Heel ander weer zondag, bijna windstil, helder, en geen snoek te bekennen. We waren in de Molentocht aangekomen voor er zich een vis meldde, een mooie 70+ er voor Joost. Ik ving een brasem van 55 cm, in de rugvin gehaakt, en op de terugweg wist ik een school baars zo gek te krijgen achter mijn minispinnertje aan te duiken. 1 baarsje was de klos. Ook nu weer een slechtvalk, die jagend duikvluchten maakte.