Verslag BBQ botenwedstrijd 23-9-2017

De laatste botenwedstrijd van 2017 zit erop. Spectaculair goed weer: zonnig en warm en nagenoeg windtsil. En dat op zaterdag 23 september, dus een officiele herfstdag. Voor mijn doen was ik opvallend enthousiast bezig geweest met voorbereidingen. Marcel had maden geregeld die ik voor een deel gecontrolleerd had laten casteren. Ook gingen er pinkies, wormen en mais mee. Natuurlijk moest er deze keer weer muziek mee en wat haardhout, het was immers de BBQ wedstrijd. Dit houd in dat er na afloop van de wedstrijd door de vissers wordt geBBQ’d in een gezellige ambiance.

Wat ligt die boot diep…

Met een zwaarbeladen boot koersten we richting het Overdie. Ron had de palen op een dieper stuk van dit water geplaatst. Het scheelt slechts centimeters, maar op ondiep water zijn geringe diepteverschillen juist belangrijk. Wij lootten een kopstek. Marcel begon met een vast stokje en ik pakte de picker. De stok ving direct vis, zelfs lokvoer was niet of nauwelijks nodig. Na een half uur ging ook mijn roer om. Ik had wat vissen, maar de stok zou zeker meer vis opleveren.
Aan de andere kant van de boot sprokkelde ik met 2 deeltjes zo ook heel wat visje bij elkaar. Door deze continue beten hadden we nauwelijks tijd om de rest in de gaten te houden of zelfs een kop koffie te nuttigen. Na 2,5 uur klonk een eindsignaal. We hadden allen lekker veel vis gevangen, dat was wel duidelijk.

Er waren prijzen voor de eerste en de derde plaats, voor de kleinste en de grootste vis. Er was zowaar een bittervoorntje gevangen door duo Cees en Luke Levering. Deze werd zonder twijfel gebombardeerd tot kleinste vis.
Er was slechts 1 brasem gevangen door duo Piet Pepping en Karl Nuijens. Het was een 50plusser en duidelijk de grootste vis.
Er werd druk gewogen en geteld. Er was goed gevangen. Uiteindelijk ging het duo Jak / Acqouij met een ruime voorsprong er met het goud vandoor.

VissersAantalGewichtSoortenPuntenKlasseringBijzonderheden
Rob / Marcel20258003174001
Peter / Joep773950393002
Rien / Ron814200292503
Piet / Karel474200380504Grootste vis (brasem)
Cees / Luke481500459005Kleinste vis (bittervoorn)