Snoek om de hoek

Door ijsvorming kon er enige tijd nauwelijks gevist worden. Na een korte dooiperiode met op donderdag 2 februari zelfs temperaturen boven de 12 graden kon ik de kids uit groep 8b van de Kerkuil het blijde nieuws verkondigen: Donderdagmiddag – Vismiddag!
Na schooltijd stapten Job en Stef aan boord. Wat ik wel grappig vond: ze hadden geen visspullen bij zich. “We mogen toch wel met uw hengels vissen?” Tuurlijk, maar regel 1 luidt: we proberen alle spullen heel te houden! Vandaar ook dat ik het max. aantal vissers teruggeschroefd had. De boot is groot genoeg voor meer hengelaars, maar de chaos neemt toe in het kwadraat.
Zelf raak ik nauwelijks een hengel aan. Ik luister naar de wensen van de vissers: “Strak langs de kant, want daar ving Bas er ook één”. En inderdaad: Stef haakte al snel een flink exemplaar, die zich pal tegen dezelfde kant op hield. Helaas onglipte de vis.
Een tweede wens: “Niet verder dan het zwembad, want de meesten zitten toch op het Stet”. Wat mij betreft een uitstekende keuze, want tussen de huizen was het heerlijk luw en er was duidelijk jagende snoek aanwezig.
Na wat heen en weer getrolt te hebben en wat wisselen met kunstaas was het deze keer Job met een kromme hengel. Schitterend om dit te aanschouwen: vol spanning, maar beheerst werd de snoek met reel langzaam binnengehaald. “Die ga ik dus niet vasthouden!”. Dat hoeft ook niet met grootmeester Jak aan boord. Op de kant onthaakten we de vis. Ook Stef helpt uitstekend mee. Toch lekker als je met meerderen bent. De meetlat was thuis blijven liggen, maar een gemerkte hengel gaf later alsnog de uitslag: 73 cm!
De pikefighter was het juiste aas.

Snel gingen we verder. We bleven nu rondjes varen bij de haven, want hier leek wel een school dolfijnen te zwemmen. Ook deze keer was het Job’s hengel die doorboog. Omdat het aas behoorlijk uit de bek hing, pakte ik het schepnet. De vis was snel binnen en op de kant merkten we pas dat deze toch wel iets groter was dan de vorige. Na het voordoen van de juiste onthaakmethode maakten we wat plaatjes. 81 cm! De vissers ruilden van hengel en aas, maar het laatste half uur bleef de stand onveranderd.

Job verbreekt 2 keer achter elkaar zijn persoonlijk record!