Alles zat mee.      (  Een kort verslag van de jeugd baarswedstrijd zondag 15 januari. )

Zondag 15 januari organiseerden Rien Faasse, Dick Derriks en ik een baarswedstrijdje voor de jeugd. Peter van Renen ging mee voor de foto’s en Rien heeft een leuk verslag geschreven.      Zes jonge baarsvissertje en wat coachende ouders stonden te trappelen van ongeduld.

Het was zondagmorgen aan het Stet haventje en het zou een jeugdwedstrijd  volgens de echte reglementen gaan worden. Baarsje 10 en witje 1 punt. In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was het mooi droog helder weer met een temperatuur rond het vriespunt. Bij de bootjes en kano’s lag hier en daar een laagje ijs zo dun als een sigarettenvloeitje dus dat werd voorzichtig weggehaald met een schepnet.

We konden slechts twee stekken doen want verderop was het ijs echt te dik. Er werd wel niet veel maar voor mij toch boven verwachting gevangen want gisteren, de zaterdagmiddag ervoor, kon ik ze er helemaal niet te pakken krijgen. Gemiddeld drie baarsjes per stek waarvan er een flinke van over de 20 cm door Koen Briefjes op de kant werd gebracht. Knap hoor.

We gingen verkassen naar de Fielkersloot in de hoop dat het gemaal er niet zou pompen en er baars aanwezig zou zijn met een gezonde trek. Tijdens het ritje er naar toe kregen we een hagelbui op het autodak maar toen we uitstapten aan het water scheen de zon weer en….de hemel zij gedankt en geprezen:  het gemaaltje stopte per direkt met malen.

Nu maar hopen en bidden dat de baars het zou “ doen “ en ook dit gebed werd verhoord. We deden er weer twee stekken waarbij er gemiddeld toch een twintig per stek boven water kwamen en in de bewaaremmertjes verdwenen.

We gingen over tot de prijsuitreiking maar eigenlijk wilde men liever nog een stek doen. Ja, baarzen is hartstikke leuk als je zo lekker vangt.

Eerste werd Tim Lind met 454 punten waardoor hij de felbegeerde beker in ontvangst mocht nemen en ik voelde me enorm vereerd dat ik die hem mocht overhandigen.

Interessant was het nek aan nek resultaat van de nummers twee en drie want tweede werd Koen met 434 punten ( 42 baars en 14 divers ) en derde werd Ziggy met 433 punten ( 43 baars en 3 divers ).

Rond twaalf uur waren we thuis om de koude handen en voeten weer op temperatuur te laten komen.

Misschien doen we volgend baarsseizoen wel weer een paar jeugdwedstrijdjes en maken we er gelijk een echte competitie van.

Samen met HVC Castricum moeten we toch minstens tien pupillen aan de waterkant kunnen  krijgen en… er zijn ook altijd ouders die mee willen doen, wat door de kids en wedstrijdleiding zeer gewaardeerd wordt.

RIEN FAASSE

( Ik was er ook bij en wist een minivisje te vangen)

Stet Koningsdam-haven Stet- haven Fielker vanaf gemaal Fielker tot zijstraat
ronde 1 ronde 2 ronde 3 ronde 4 punten plaats
naam baars diversen baars diversen baars diversen baars diversen totaal baars totaal diversen
Tim 2 2 6 1 18 11 18 0 44 14 454 1
Koen 3 0 5 4 20 10 14 0 42 14 434 2
Ziggy 3 0 6 2 20 1 14 0 43 3 433 3
Dinant 3 2 2 1 26 0 9 0 40 3 403 4
Bas 0 1 1 4 19 4 7 0 27 9 279 5
Mike 3 0 4 3 8 9 11 0 26 12 272 6
0 0 0
Dennis 4 0 4 3 30 3 16 0 54 6 546 1
276 61