Euforie op het Overdie

In een weekend met mooi weer moet er worden gevist. Een logische gedachte, toch gebeurt dit in de praktijk nauwelijks. Edoch afgelopen zaterdag zat ik in mijn bootje en koerste richting Overdie. Het was nagenoeg windstil. Je kunt dan een goed beeld krijgen van waar en hoeveel vissen er overal vertoeven. Op wat paaiende brasems tegen de kant en hier en daar een boeggolf van opgeschrikte vissen, zag ik bijzonder weinig activiteit.
Op het Overdie aangekomen prikte ik 2 steekstokken in de prut. Een licht match-hengeltje werd opgetuigd en na wat peilen en balletjes voer begon de visserij. De dobber bleef lange tijd roerloos staan. Dit gaf me “mooi” de tijd om een tweede hengel op te tuigen. Een zwaardere stok met dikkere lijn en grotere haak, twee flinke pieren en een pinkje moesten me een grote brasem bezorgen.
Dit was een soort van try-out voor de bootjeswedstrijden, waarbij we dit jaar per boot een extra hengel mogen inzetten voor nog meer visplezier.
IMG_4450Elke keer als je de hengel ophaalt, blijft er immers nog een dobber te water, dus continu spanning!
Gaandeweg werd duidelijk dat deze ondiepe plek mij weinig vis zou brengen. Zo’n uur na aanvang stond de teller op 1 bliekje. Tijd om te verkassen naar een plek waar ik meer activiteit zag. In een smaller en dieper stuk tegenover het bramenbosje had ik meer succes. In korte tijd ving ik zo’n 20 vissen, waaronder blankvoorn, ruisvoorn, brasem en kolblei. Ook de tweede hengel gaf een goede beet en leverde een leuke brasem op.
IMG_4452(Door tuinwerkzaamheden zijn de handjes wat minder schoon)
Terug in de haven belde ik het thuisfront of men nog even wilde varen/vissen. Korte tijd later voer de boot een tweede maal de haven uit. Omdat de wind was toegenomen voeren we richting A9, waar je heerlijk luw kon liggen. In korte tijd wist Susanne een leuk aantal visjes bij elkaar te vangen.
IMG_4455