Peter in de polder, week 16

texel dag 3 012

Het weer wordt steeds lekkerder, de temperaturen lopen op, en sinds er weer sprake is van zomertijd, kun je ‘s avonds ook nog eens langer gaan vissen. Dit is de tijd dat ik normaal gesproken begin met mijn sessies op de zeelt. Maar dit jaar liep het wat anders. Allereerst maakte ik rond de Pasen een rotsmak op mijn werk en kneusde een paar ribben. De gevolgen waren zwelling rond de longen, veel pijn en behoorlijke beperking van mijn doen en laten. Ook slapen ging niet best. Niet de fysieke condities om lekker te gaan vissen. Dit deed ik dan ook zeer beperkt en met lichte bepakking.

Vervolgens ging ik mee met groep 8C van de Kerkuil naar Texel. Hun werkweek heb ik vastgelegd op veel foto’s en daarnaast de nodige hand- en spandiensten gedaan en lekker mee genoten van de leuke uitstapjes en opdrachten.

Verder had ik het erg druk met werk en met privézaken, waardoor mijn vistijd behoorlijk beperkt werd. Hindert niet, het is het allemaal meer dan waard. Maar gelukkig wist ik er toch een paar korte sessies tussendoor te werken. Over de kruiskarpers kon u lezen op de site van federatie MidWest Nederland. Een foto zal ik je ook hier niet onthouden:

kruiskarper 002 - kopie

De avond voor mijn vertrek naar Texel pakte ik nog een korte sessie op het Maalwater. Naast diverse voorns en een brasem was er ook een zeelt van 52 cm. Jammer van zijn zeer botte kop, anders was hij wellicht groot genoeg geweest voor een nieuw PR…

visfoto's week 15 001

Een volgende avondsessie leverde 2 zeelten en wat witvis op. Zaterdag ochtend was er slecht weer voorspeld, maar dat viel erg mee. In plaats van windkracht 6 was het windstil, en ook de regen bleef uit. De vangst? Top, zeker als je bedenkt dat het noordwesten wind was, net uit het oosten weggedraaid.

visfoto's week 15 014

Ook nu weer 2 zeelten, de grootste was 51 cm. Een mooie brasem, een handvol voorns en ook nog een hybride brasem-blankvoorn, liefst 39 cm. Voor zijn soort erg groot.visfoto's week 15 028 visfoto's week 15 031 visfoto's week 15 032

De voorns in het Maalwater hebben redelijke proporties, regelmatig vissen die de 30 cm aantikken. De vis op de foto bereikte zelfs 33 cm en is daarmee al een echte baksteen.

visfoto's week 15 040

De zeeltteller staat inmiddels op 7.