Snoek om de hoek

Het herfstachtige weer houd maar aan. Ook voor 31 december was er wind en regen voorspeld. In de praktijk leek het deze donderdagochtend echter mee te vallen en nam ik de gok. Wel nam ik een extra accu mee en voorzag ik de boot van zijn ophaalbare kiel.
Met de BBZ Roach was het bij het zwembad al raak. Mijn eerste vis aan dit stukje kunstaas. Gelijk een mooie van 66 cm.
wk52-IMG_4167Ik bleef hier nog even doorvissen. Ging mijn boot van oost naar west dan vloog een ijsvogeltje van west naar oost en vise versa. Leuk! Binnen enkele minuten haakte ik een volgende snoek. De minstens zo zware vis hing slechts even en wist zich los te werken. Dat hoort er ook bij.

Voorbij het zwembad (wat er overigens niet meer is, maar voor het gemak noem ik het maar zo) werd duidelijk dat het windje pittig zijn best deed om mij een extra uitdaging te bezorgen. Voorbij de A9 wordt het water breder en zette ik een tweede hengel in de steun. Deze werd voorzien van een witte shad met geelgroene staart, die door de zware loodkop naast de boot zwom.
wk52-IMG_4175Vlakbij de brug over de Kromme Sloot is het raak aan deze shad. Snel in zijn achteruit, andere hengel opruimen, vis drillen en de wind trotseren. Gecontroleerd koers ik de boot naar de kant. Hier haal ik de vis uit het water. Ik onthaak de vis op de kant. Het is een flinke klus. Het handschoentje moet uit om de wartel te kunnen openen, want de extra dreg kan er in dit geval het beste via de kieuwen uit. De klus loopt zoals ik het had bedacht en ik maak gelijk wat mooie plaatjes voor de lezers.
wk52-IMG_4179Op het Kerkemeer zijn de schuimkoppen al te zien, maar ik kan het niet laten om een paar keer heen en weer te varen. Tegenwind bijna vol gas en voor de wind moet ik zelfs de motor af en toe in zijn achteruit zetten om de shad rustig te laten zwemmen.

wk52-IMG_4184 Ik vis weer met 1 hengel. Een mooie beet volgt, maar ook deze weet te ontkomen. Bij de volgende “voor de wind drift” pak ik weer een zware vis. Ik stuur de boot tegen de rietkraag en lift de vis. Een mooie 70 cm, maar met zo’n selfie foto tonen ze helaas niet mega.
wk52-IMG_4180De lucht wordt zwarter en de wind lijkt toe te nemen. Ik vaar alvast maar een stukje terug. Een regenboog verschijnt.
wk52-IMG_4192 Mooi, maar waar neerslag is wordt je nat. Onder de A9 schuil ik onder het genot van koffie en cupcake.
wk52-IMG_4169Het buitje waait over en bij het zwembad waag ik nog een poging. Altijd spannend om over deze diepe wateren te dobberen, maar het blijft rustig.
Het was evenwel een fantastische afsluiter van 2015. Ik wens jullie ook voor 2016 veel leesplezier!