Jeugdbaarswedstrijd zeer geslaagd

jeugdbaarswedstrijd 009 - kopie

Stek 1: Stet/Koningsdam          jeugdbaarswedstrijd 041 - kopie

Stek 2: Stet/ haventje     jeugdbaarswedstrijd 046 - kopie

Stek 3: Dogsloot

jeugdbaarswedstrijd 059 - kopie

Stek 4: Uitwatering de Kat

jeugdbaarswedstrijd 043 - kopie

Zondag 20 december organiseerde onze vismeester Rien Faasse samen met jeugdvisclub Samen Beet en de jeugdafdeling van HSV Castricum een baarswedstrijd voor de jeugd. Keurig verdeeld over beide clubs deden 8 kinderen mee. Ook 2 vaders bonden de onderlinge strijd aan.

jeugdbaarswedstrijd 005 - kopie

Vismeester Rien leegde voor de wedstrijd aan de deelnemers en de begeleiders uit wat de regels zijn en geeft meteen een berg tips. Bart Lieferink en Piet Pepping zijn de hulp-vismeesters en gaan Luuk en Nick helpen, die nog nooit hebben gebaarsd.

jeugdbaarswedstrijd 007 - kopie

Er werden 2 stekken in Limmen en 2 stekken in Uitgeest uitgezet. Stek 1 was aan de Koningsdam in het Stet, tussen de kanosteigers. Tim werd hier stek-beste met 9 baarsjes. Zijn vader, Dennis, was met 6 stuks op dit parcours de beste vader. Totaal 29 baars en 6 divers.

jeugdbaarswedstrijd 034 - kopie

jeugdbaarswedstrijd 028 - kopie

Stek 2 was op de haven van het Stet, tussen de boten. Hier was Koen de beste, met 6 baarzen en 13 diversen. Dennis was weer de beste papa, maar Marco wist hier in ieder geval wel vis te vangen. Zeker niet onvermeld mag blijven dat debuterend visser Luuk een megabaars van 22 cm ving. Luuk had de hele wedstrijd hulp van Bart Lieferink, maar het vangen deed hij toch echt zelf.

Totaal hier: 27 baars en 80 divers!

jeugdbaarswedstrijd 016 - kopiejeugdbaarswedstrijd 035 - kopie

jeugdbaarswedstrijd 039 - kopie

22 cm, een echte maatbaars.

Stek 3 was bij molen de Dog in de Dogsloot. Er werd erg goed gevangen, maar helaas ging na een kwartier het gemaal aan en was het gedaan met de vis. Thyrza ving hier de meeste vis, 16 stuks. Buurmannen Tim  en Nick hadden er resp. 11 en 12, en ook Melissa ving hier goed, 11 stuks.

jeugdbaarswedstrijd 051 - kopie

Hier deden beide vaders ook goed mee, Marco ving er 11 en Dennis 15.

Totaal waren er 97 baarsjes gevangen en geen bijvangst.

Er kon nog 1 stek gevist worden, en deze werd gehouden in de uitwatering van molen de Kat, waar het niet stroomde. Vismeester Rien had hier geen hoge verwachtingen van, maar het pakte goed uit. De eerste 2 stekjes, bij de duiker, waren veruit beter dan de rest van het parcours, wat betekende dat de kopstekken om de winst gingen strijden: Thyrza en Tim. Het was Tim die met 18 baarsjes het topresultaat scoorde.

jeugdbaarswedstrijd 056 - kopie

Koen wist op deze stek met zeer zorgvuldig uitkammen van zijn stukje water, 9 baarsjes te vangen, en hij miste er ook nog een boel.

jeugdbaarswedstrijd 017 - kopie

Vader Dennis lootte achteraan en wist hier ook nog een respectabel dozijn te vangen.

Evengoed werden hier 84 baarsjes en 6 diversen gescoord.

jeugdbaarswedstrijd 062 - kopie

Prijsjes: Nipro-hengels, verentuigjes, loodjes, snoer en een peilbuis.

jeugdbaarswedstrijd 060 - kopie

Het totaal van de dag was: 237 baarzen en 92 diversen.

De winnaar:

1. Tim uit Castricum met 40 baars en 6 divers=406 punten

jeugdbaarswedstrijd 010 - kopie

2. Thyrza uit Limmen met 34 baars en 12 divers= 352 puntenjeugdbaarswedstrijd 012 - kopie

3. Nick uit Castricum met 26 baars en 12 divers = 272 punten

4. Koen uit Limmen met 21 baars en 13 divers = 223 punten

5. Melissa uit Castricum met 19 baars en 13 divers=203 punten

6. Anna uit Limmen met 15 baars en 7 divers = 157 punten

7. Luuk uit Castricum met 15 baars en 3 divers = 153 punten

8. Thycho uit Limmen met 12 baars en 12 divers= 132 punten

jeugdbaarswedstrijd 042 - kopie

Bij de vaders was het Dennis uit Castricum met 38 baars en 6 divers, die won van Marco uit Limmen met 17 baars en 8 divers.

jeugdbaarswedstrijd 032 - kopie

Vanaf deze plek een dankwoord aan Rien, die het geheel prima had voorbereid en deskundig begeleidde. Bart en Piet Pepping voor de vishulp, Piet van der Heijdt voor het tellen en schrijven van de vangsten. En de ouders voor vervoer, goede sfeer en gezelligheid.