Peter in de polder jaaroverzicht 2015

Dit hengelsportjaar was niet wat ik ervan gehoopt had. Door veel drukte op het werk en vaak slecht weer in het weekend heb ik niet de trips kunnen doen die ik gepland had. Misschien wel daarom voelen de keren dat het wel lukte, zo bijzonder en geslaagd.

Januari.

Begin van het jaar konden Rien en ik nog een 2de baarscursus organiseren voor de jeugd. Deze werd goed bezocht en er werd verschrikkelijk veel gevangen. Met een groot deel van deze groep konden we in december een heuse jeugdbaarswedstrijd organiseren.

jeugdbaarswedstrijd 056 - kopie

Ik werd door Anja Groot uitgenodigd om deel te nemen aan een witwedstrijd in het Stet. Deze 5-uurs winterwedstrijd was een nieuwe ervaring voor me. Ik kende natuurlijk het water, maar 5 uur wedstrijdvissen doe ik nooit. Ik heb ervan genoten, heel veel gevangen en was apetrots dat ik in een deelnemersveld van 3 wereldkampioenen, de bondscoach en 3 winnaars van diverse topcompetities keurig 5de werd. Erg leuk vond ik het ook, dat Anja later dit jaar wereldkampioen bij de dames werd!

wedstrijd gewicht Stet 014

Februari.

De maand dat ik 50 werd. Ik heb het goed gevierd. Een oude bekende van me, ons aller Ron Droog, werd ook 50 in dezelfde week en samen trokken we een dagje door Amsterdam, street vissen. De vangsten vielen nogal tegen maar Ron pakte een fantastische baars. Abrahams on tour…

streetfishing Ron en andere opnamen 021 - kopie (2)

Ik had een weekje vrij na mijn verjaardag en kon zo nog even genieten van het einde van het snoekseizoen. Dit leverde nog een flink aantal snoekjes op. Op de foto de onthaak/-meetmat die ik van mijn jongens kreeg voor mijn verjaardag, in vol gebruik.

nemo, smoeken en street fishing 010 - kopie

Maart.

Er waren weer forellen uitgezet op het Geestmerambacht. Lex en ik troffen ze toevallig in de haven en hebben een paar heerlijke middagen gevist. Een mooie snoekbaars was de score van een middagje street fishing in de Alkmaarse binnenstad.

europoort en snoekbaars alkmaar 006 - kopie

April.

Een goed voorbereide voercampagne leverde een leuke karperdag op. Helaas kreeg ik er maar 1 uit, de rest ontkwam. Foutje in de regie.

pasen 009 - kopie

Aan het einde van de maand gingen Joost en ik weer vliegvissen in Duitsland. Erg vroeg in het seizoen, op veel plaatsen was nog geen vis uitgezet en moest je hard werken voor een visje. Hindert niet, we hadden schitterend weer en vingen enkele mooie vissen.

Voor mij was de topper de kopvoorn van 50 cm, Joost pakte enkele 40+~forellen.

uitje Kyllen wied dl 1 019 - kopie uitje Kyll en wied dl 2 002 - kopie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mei.

In mei pakte ik pas mijn eerste zeelt. Ook ging ik met Lex op steuren vissen bij Tom´s Creek in Lelystad. Dat was voor ons een nieuwe ervaring, maar zeker niet minder leuk. Het formaat wat je mag verwachten in dit soort commerciële vijvers maakt het stiekem toch wel erg leuk. Lex wist zelfs een vis van 98 cm te verschalken.

steuren sleuren in Lelystad 014 - kopie

Juni.

In juni liep het een tijdje voorspoedig met de zeelten. Ik wist ook een nieuw record te vangen: 54 cm. Het bleke achteraf mijn enige record te zijn van 2016.

avondje Maalwater 004 - kopie

Een avond met Joost leerde mij veel over oppervlaktevissen op voorn, karper en… brasem. De karper van Joost was wel de mooiste vis van die avond.

jeugdvisclub en avondje met Joost 033

Juli.

Eindelijk begonnen de vissen ook bij mij te lopen. Ik ving mooie zeelten, beleefde een leuke karpersessie met Peter van Renen, en kon Lex helpen aan een mooi nieuw PR diklipharder: 64 cm.

avondzon en Lex met harder 016 - kopie

visvakantie Waxweiler 2015 met Lex 002 - kopie

Augustus.

Samen met Lex trok ik naar de Eiffel, waar we een heerlijk appartement hadden, mooi weer, mooie stekken en veel vis. En overheerlijk ijs bij de lokale ijssalon. Naast vissen was het vogeltjes spotten erg leuk. We zagen veel nieuwe soorten maar ik kreeg ze niet goed op de foto. De natuur en de vissen gelukkig wel.visvakantie Waxweiler 2015 met Lex 061 - kopie visvakantie Waxweiler 2015 met Lex 095 - kopie visvakantie Waxweiler 2015 met Lex 148 - kopie

September.

De zeelten, snoeken, karpers kwamen allemaal voorbij, maar het schoot niet echt op. Kleine vis ging wel volop, wat goed van pas kwam om de 2 ijsvogelprojecten een beetje op weg te helpen.

rups en karper 016

Deze karper kwam van een stek in Spaarnwoude.

Oktober.

Een heel leuke visdag met mijn neef Ron leverde enkele karpers op voor Ron en een zeelt voor mij.

vissen met Ron 012

Ook mooi was de opbrengst van de sponsorwedstrijd voor Zelda. Bijna 400 euro mochten we namens de jeugdvisclub overhandigen.

November.

Een paar mooie snoeken en veel witvis. Ik blijf steken op 24 zeelten, niet onaardig, maar 25 staat wel mooier. Met de snoek van 91 cm was ik superblij. Het was niet mijn grootste vis dit jaar, want bij Tom’s Creek ving ik meerdere 90+ steuren. Maar dan zijn ze toch niet wild.

snoek van 91 018

 

December.

Mooie voorns, een paar brasems, snoeken en op de valreep toch de 25ste zeelt van het seizoen.

zeelt 25 van 2015 001

Als ik terug kijk, springt mijn visreis met Lex er echt uit. We konden heerlijk wadend vissen, vingen 14 soorten vis en met name voor Lex zaten hier veel nieuwe soorten bij.

De recordzeelt, de vistrip met Joost en het ijsvogelproject waren andere high lights. En niet te vergeten de activiteiten met de jeugdvisclubs van Limmen en Castricum.

De plannen voor 2016: het jaar van de waarheid op mijn werk komt eraan. Ik verwacht minder tijd te hebben om te vissen. Ik zal het met korte sessies dicht bij huis moeten doen. De uitzondering wordt hopelijk een 2-tal vistrips: Giethoorn en Waxweiler.

Ik wens jullie allen een mooie Kerst en een gezond en visrijk 2016. We krijgen een extra dag erbij, dus 24 uur meer kans op een recordvis!