BaarsBezigheden

Na onze laatste baarswedstrijd van de competitie vond ik het welletjes. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar door mijn overwinning werd ik kampioen. In gedachte was ik al bezig met het snoeken, want die visserij heb ik wel erg weinig beoefend dit jaar. De baarsspullen werden thuis in een hoek geslingerd.
Toen Akersloot een aanvraag deed om de 20e op het Stet een koppelbaarswedstrijd te vissen, kreeg ik gelijk de vraag om weer eens mee te doen. Tja: ik ben ook lid van Akersloot en ik kan redelijk baarzen. Alleen een koppelmaat vinden bleek moeilijker dan gedacht.
Het viswater werd overigens niet het Stet, maar de Fielker in Akersloot. Bij het verzamelpunt wachtte mij een plezierige verrassing: de organisatie had Sjaak Schoorl geprikkeld om mee te doen. Samen hebben we behoorlijk wat Akersloots bloed door onze de aderen stromen. Wij waren dan ook meer dan welkom.
In dit veld van “beste baarsvissers van Nederland” is meedoen belangrijker dan winnen. De prijzentafel is ook dusdanig geregeld dat iedereen prijs heeft van ongeveer gelijke waarde.

Het vissen aan de Fielker werkt volgens het rondo-principe: Je schuift na de eerste keer vissen 5 plaatsen op. Er worden geen nieuwe stekken uitgezet, maar blijft hetzelfde parcours bevissen.
Wij begonnen op steknummer 2. Dit was zo’n beetje de slechtste plek die je kon loten, want het gemaal stond full-pipe te blazen. Stek 1 had hier totaal geen last van. Hier werden topvangsten gerealiseerd.
Met een flink stuk loot onder de haak wist Sjaak zo’n 10 vissen van de overkant te halen. Ik probeerde mijn tuigen stromingsproof te maken. Na reparatie van mijn in de hoek gegooide baarsspullen en het voorzien van extra lood, kon ik voor de toeter nog net 2 baarsjes bemachtigen.
koppel01De fielker (Google maps) Steknummer 1 begon bij de steiger, maar stek 2 kreeg de volle laag.

De tweede sessie (steknummer 7) kreeg ik mijn haak dusdanig goed aan de grond, dat ik tot 5 maal toe een nieuwe haak eraan moest zetten. Wat een geknoei en gepruts! Let wel: ik vind dit veel leuker dan 200 vissen uit een stilstaande Fielker te halen. Op stek 3 en 4 was ik enigszins op dreef geraakt en wist hier zo’n 30 baarsjes per stek te vangen. Uiteindelijk behaalden we met 104 stuks een 14e positie (van de 20 koppels). De topvangsten waren toch van de 4 koppels die een half uurtje op stek 1 mochten hengelen. De winnaars wisten ruim 200 stuks te noteren.
2015-12-20 13.08.24Er warens kazen, rollades en bitters. Wij kozen voor het laatste