Peter in de polder, weken 27 t/m 30

Eerst maar even een stoere foto van mijn zoon, die ik tegenkwam op de site van Tom’s Creek, het viscomplex in Lelystad. Er zijn meer stoere foto’s deze keer, want er kwamen wel wat nette vissen op de kant. Ik was tamelijk druk met werken, maar af en toe een ochtendje of avondje vissen lukte nog wel.

Zo heb ik een mooie nieuwe stek aan het Maalwater, waar ik al diverse grote zeelten ving, inclusief een nieuw pr van 54 cm. Een ochtendje met Joost leverde een mooie vis op, een avond met Lex 2 stuks en zo kwam ik al op 19 stuks dit seizoen.

vissen met Lex op harder en zeelt 012 - kopie

Lex heeft het geluk dat hij nog niet zo heel veel grote vissen heeft gevangen. Zo kan je per soort regelmatig een pr verbeteren. Omdat hij nog nooit een harder had gevangen, was dit een leuke kans om een nieuw pr te zetten. We togen naar het Noordzeekanaal met een hengel, lokvoer en wittebrood. De harders zaten al snel op het voer, maar een broodje pakken deden ze niet. Inmiddels heb ik een leuke truc hiervoor: ik maak een deegje van wittebrood met lokvoer. Dan zitten de smaken erin die ze willen en het blijft aan mijn haak hangen. Al snel schoof mijn pen weg en pakte ik een mooie winde. De volgende aanbeet was een harder. Lex kreeg de hengel in zijn handen gedrukt met de mededeling “veel plezier de komende 10 minuten”. “Die heb ik toch zo binnen”, dacht meneer. De vis draaide wat rondjes onder de kant en koos toen het ruime sop. En dat ging zo 10 minuten door. Jazeker, deze vissen zijn schier onuitputtelijk en dat weet Lex nu ook. De vis was behoorlijk aan de maat en met 64 cm een prima nieuwe soort op zijn lijst.

avondzon en Lex met harder 016 - kopie avondzon en Lex met harder 021De volgende dag wilde ik toch zelf ook zo’n beer vangen. Het weer viel tegen, harde wind en af en toe bewolkt. Toch kwamen de harders weer op het voer. Terwijl ik Lex zijn aasjes op de haak knutsel zie ik mijn dobber ondergaan. Hij komt ook weer boven en vervolgens zie ik een harder van diep in de 70 cm voorbij racen met achter hem aan mijn dobber. Ik sla aan en weet meteen dat dit de fish of a life time kan zijn. Hij rost 30 meter door mijn slip en dan zie ik dat mijn lijn opraakt. Meter voor meter tikt de lijn van de spoel. Dan stopt ie. Bijna geen beweging in te krijgen. Heel langzaam win ik wat centimeters om ze vervolgens weer in te leveren. De vis zwenkt nu naar rechts en zoekt de keien op van een talud verderop. Dat de foto hieronder de laatste is van deze sessie verklapt al dat het niet goed is afgelopen.vissen met Lex op harder en zeelt 002 - kopie

De zeeltteller staat op 19.