Peter in de polder, week 24

jeugdvisclub en avondje met Joost 041

Hèhè, mijn eerste witwedstrijd dit jaar. Vorig jaar bij gebrek aan wedstrijden en nog meer ten gevolge van slechte uitslagen, ben ik gedegradeerd naar de B-groep. Het zat er al een paar jaar aan te komen, meedoen voor de topklasseringen was er niet meer erg bij. Promotie zit er dit jaar niet in voor me, ik kan maar een paar wedstrijden meedoen. De wedstrijd aan de Delft te Assendelft had ik wel in de agenda aangekruist. Leuk water, mooie visstand en past erg bij mijn manier van vissen.

brasem method 002

Ik had een plan opgevat: matchhengel op 10-12 meter, los aas bijvoeren en dan later met een zwaardere matchhengel de zwaardere vissen er tussen uit pikken. Het water kent naast witvis en brasem ook een prima karperbestand, met name vissen van 2-5 pond. Mooie vissen voor de match. Omdat ik toch ook een plan B nodig had, maakte ik een method feeder klaar. Deze zou dan tegen de overkant moeten worden gevist. Ik lootte wat dat betreft prima, mijn stek was erg breed en aan de overzijde lag een leliebed, en daarachter mondde een slootje uit in de Delft. Hier zou wel wat brasem en karper zwemmen.

Ik voerde de matchstek aan en wierp tevens 10 korfjes in een breed gebied voor de lelies. Na een half uurtje was wel duidelijk dat de korte stek niet veel ging opleveren. Met 6 voorntjes kon ik hier geen potten breken. Hup, match aan de kant en de feeder beazen met een pellet. Al snel had ik een beet, en een kolbleitje was mijn deel. Volgende worp verspeelde ik een brasem. Mooi, de vis ligt er, nu nog oogsten.

Ik krijg wat tikjes op de pellet, maar als ik omschakel naar een mini-boilie gaat het redelijk los. Ik vang vlot 2 mooie brasems, verspeel 3 vissen en weet er kort voor tijd nog een derde brasem in het net te dirigeren. Bij de weging blijk ik zowaar gewonnen te hebben! De rest van de zondag gaat verloren aan een storingsoproep op het werk.

zeelt 003

Dinsdag mag ik de zondagsuren compenseren en zo ga ik op pad naar een watertje waar in het weekend een hoop jeugd rondhangt, maar op een dinsdagmiddag heb ik hier vrij spel. Ik maak 4 stekjes en mag op alle 4 deze stekken een zeelt landen. Tevens gaan er nog 3 af.

Hiermee komt de zeeltteller op 12.

De week hiervoor waren Joost en ik een avond samen op pad. Joost wist een school karpers, die wellicht ook op drijvend brood wilden bijten. We strooiden wat brood en hondenbrokken en al snel was er een duo karpers dat wel interesse toonde. Joost was de gelukkige en ving een prachtige kanaalschub van 74 cm. Ik besloot het hierna met een verzopen korst te proberen en ving op 20 cm diepte een dikke brasem.

jeugdvisclub en avondje met Joost 033

Hierna pakten we de spullen en reden naar het Maalwater. Hier strooide ik een grote hoeveelheid kattenbrokjes, die al snel de vis aanlokten. Dikke voorns en ook brasems snoepten de brokjes gretig van het oppervlak. Ik hing een pellet om 25 cm onder de dobber en ving in korte tijd zo’n 15 blankvoorns van ca. 25-30 cm. Daarnaast ook weer een brasem. De vissen aasden echt in de bovenste waterlaag want de stek was ruim anderhalve meter diep. Erg leuke visserij die me een prima partij vis opleverde.

jeugdvisclub en avondje met Joost 039