Peter in de polder, week 21 en 22

cursus method feederen 005 - kopie

Cursus method feederen: aasje in het vormpje

cursus method feederen 006 - kopie

Voer erop.

cursus method feederen 007 - kopie

Feeder op het voer.

cursus method feederen 008 - kopie

Korfje aandrukken.

cursus method feederen 009 - kopie

En zie hier: de method feeder, een voerwolkje, 1 aasje aan een zeer korte onderlijn en een korf die als contragewicht dient om het zelfhaaksysteem te laten werken.

cursus method feederen 010 - kopie

Het is eind april als ik van Dick Derriks de uitnodiging ontvang om mee te helpen en deel te nemen aan de jeugdcursus method feederen. Dick is de bevlogen jeugdleider van HSV Castricum en probeert nieuwe markten aan te boren. De tijd van het telescoophengeltje met een broodje is definitief voorbij.

cursus method feederen 027 - kopie

Kinderen willen actie!

Kinderen willen actie, willen ook grote vissen vangen en zien natuurlijk al die foto’s op internet en de social media. Dat willen zij ook, en het liefst zo snel mogelijk. Vorig jaar deden we samen de street fish cursus met praktijkdagen in Amsterdam, en de baarspeuterclinics samen met Rien. Dit jaar dus de method. Zou er voldoende interesse zijn? Jazeker, 14 kinderen, 3 vaders en 1 moeder melden zich aan.

cursus method feederen 012 - kopie

Dick verzorgt de theorieavond in Bakkum en samen nemen we de kids mee naar Velsen. Ik ga me tussen wat kids nestelen en zal ze met raad en daad bij staan, terwijl ik zelf 2 technieken demonstreer en uitprobeer.

cursus method feederen 025 - kopie

Zo kan ik al snel het enige meisje mijn kromme karperhengel in de handen stoppen. Even later heeft zij dus de eerste karper van de dag.

cursus method feederen 015 - kopie

Haar broer vangt er even later zelf 1. Gaandeweg volgen meer runs en zet ik verschillende vissen op de plaat. Ook moet ik helpen met het aanzetten van onderlijnen en helpen met werpen en loshalen uit bomen. Zelf krijg ik 6 runs waarvan ik er 5 verzilver. Leuk is de double hook up van mij en Tim.

cursus method feederen 022 - kopie

Als ik een weekje later met Lex dezelfde plek bevis vangen we helemaal niks. Ik besluit er een dagje Flevoland tegenaan te gooien om met Lex in “Tom’s Creek fishing adventures” bij Lelystad op karpers te gaan vissen. Aangekomen bij het vijvercomplex betrekt zijn gezicht. Ik denk eerst dat hij het wat druk vindt, maar het punt is, dat we op karpers van 30-60 cm gaan vissen, terwijl er in de vijver bij het parkeerterrein diverse dikke steuren worden gevangen. “Dat wil ik ook, niet van die stomme (…) karpers.” Oké dan.

steuren sleuren in Lelystad 003 - kopie

Voor 15 euris mogen we de middag daar vissen en we strijken neer tussen een vakantiegezin en een kinderfeestje. Die allemaal de ene na de andere steur vangen, tot wel 92 cm toe. Wij? We vangen niks. Tot ik het door krijg. Eerst vang ik een mooie regenboogforel van 55 cm en dan komen bij ons de steuren. Bijzonder leuk aan de matchhengel. Om en om drillen Lex en ik de vissen aan mijn hengel, waarbij Lex na een dril van 20 minuten een steur van 98 cm landt.

steuren sleuren in Lelystad 014 - kopie

Hij krijgt support en aanwijzingen van de eigenaar, die zichtbaar geniet van de vreugde die dit jochie uitstraalt. De dag kan helemaal niet meer stuk als ik 2 minuten voor sluitingstijd een reus van 97 cm vang. Lex blijft de topper van de dag en ik heb een prima 2de plek behaald.

steuren sleuren in Lelystad 024 - kopie

We sluiten af met een patatje en frikandel op het terras aan de forellenvijver en kijken nog even rond in de goed gesorteerde hengelsportwinkel on site. Best leuk, commercials vissen.

En morgen mogen we weer op de roofvissen!  steuren sleuren in Lelystad 011 - kopie