BaarsBezigheden, week 47 en 48

De “baarsvisser van het jaar” hield 23 november zijn laatste wedstrijd. Deze “Arie Buth Memorial” werd druk bezocht. U heeft het ook in de krant kunnen lezen: 78 deelnemers (!), waarvan negen jeugdvissers en 14 uitgenodigden uit Zeewolde.
Van de jeugdvissers wist de kampioen maarliefst 92 baarsjes binnen te hengelen.

2014wk48-03

Baarzen in de Langereis: schuine kant en behoorlijk wat riet. Moeilijk voor beginners.

Nu ook enkele dorpelingen besmet zijn geraakt met het baarsvirus, lijkt zo’n wedstrijd een logische volgende stap. Ook in 2015 wil deze competitie enkele wedstrijden openstellen voor de jeugd, mits zij begeleiding meebrengen zijn ze van harte welkom. Wordt vervolgd…

Onder de deelnemers waren ook Rien Faasse en Marcel Acquoy. Marcel beleefde een uitstekende vangst: 91 stuks. Hij werd hiermee 32e, wat toch zuur was: er waren prijzen voor de eerste 30. Gelukkig bracht de verloting uitkomst.

Zie hier de uitslag

Vrijdag gingen Marcel, Jan Walta, Gerrit Tuijn en ik naar de hengelsportbeurs in Utrecht. Voor Walta en Tuijn was dit de eerste maal. Ten opzichte van Visma Ahoy vonden zij het aanbod gevarieerder en was het geheel ruimer opgezet. Wat hen betreft valt de Visma in de toekomst af en gaan we alleen nog hier naartoe.
We bezochten een leuke lezing van Bertus Rozemeijer, uiteraard over het vissen op roofvis.
2014wk48-02

Kochten we verder nog iets? jazeker! Noemenswaardig vind ik de “ShotGun Method Feeders” van Jan, de “dropshothengel” van Marcel en mijn nieuwe reeltje. Ik had wat huiswerk gedaan, wilde een extra reeltje, beetje knap maar wel onder de 100 euries. De adviesprijs van de Daiwa Megaforce 100THSL is zo’n € 115,- (Raven) en daarmee boven het budget. Ik wilde deze wel even op de beurs vasthouden. Groot was mijn verbazing toen ik dit reeltje voor € 55,- bij 1 van de standhouders mocht meenemen. De “Megaforce” heeft een “twitching bar”. Hiermee kun je als het ware met een druk op de knop wat lijn inhalen. Bij het vertikalen kun je dus met 1 hand lijn geven en lijn nemen. HANDIG en dus VERKOCHT! Een gevlochten lijntje erbij en inmiddels staat het zaakje thuis klaar om te worden gebruikt.
2014wk48-04

Zondag hielden we onze laatse baars-(snert)wedstrijd. We kozen voor de Dogsloot. Toen ik de dag ervoor het parcours wilde verkennen bleek dit bezet. (!?!) Helaas hield HSV Kennemerland hier onaangekondigd ook een baarswedstrijd. Hoewel er momenteel genoeg baars zwemt is dit toch een “beetje jammer”. Natuurlijk merk je zoiets in je einduitslag.

We visten met 13 man. Tijdens de derde stek stonden we dicht bij het gemaal en begon deze te pompen. Hoewel sommigen goed konden doorvissen bleek het voor de andere helft nauwelijks mogelijk om nog vis te vangen. We verkasten naar het dijkje, omdat je daar tegen de kant kunt vissen en daarmee een luwer plekje kunt vinden. Hier ving Marcel er 61 en ik er 58. De rest bleef een flink stuk achter en enkelen wilden naar de overkant. “In de binnenbocht stroomt het minder hard en de kant is minder schuin. In mijn ogen een foute conclusie: aan de kant staat te weinig water, je moet dus ver uit de kant vissen en daarmee dus in de volle stroom. Inderdaad werd er weinig gevangen. Toen 10 minuten voor tijd het gemaal uitging werd er wel wat bij gevangen, maar dit was duidelijk de slechtste stek. Men was het beu en een vijfde stek werd ook niet meer bevist. Het leek wel of we hier voor het eerst waren, zo slecht als sommigen waren voorbereid op een beetje stroming.

De snert na afloop was HEERLIJK en met name de meer ervaren Akersloters hadden een uitstekende vangst. Zie hier de uitslag. Mijn felicitaties aan Marcel voor ALWEER een klasse prestatie!2014wk48-01