baars

BaarsBezigheden, week 46

2014-11-16 09.23.29Laat ik als eerste mijn bewondering uitspreken voor Bart Lieferink. Hij viste dit weekend zijn eerste wedstrijd en verpulverde de prestaties van de rest door 57 baarzen te vangen. Ik werd zelf tweede met (slechts) 30 stuks en Gerrit Tuijn derde met 17 stuks en vier handen vol witvis.
Was dit een gelukstreffer, of hebben we te maken met een nieuwe topvisser? Hij ving op elke stek goed en viste ZEER scherp, wat vandaag echt nodig was. De toekomst zal het leren, maar ik gok en hoop op het tweede.

2014wk46-IMG_3025We visten in Wormerveer aan de Ruijsdaelkade. Voor het oog een schitterend baarswatertje. Een weekend eerder (toen nog wel mooi weer…) beviste ik dezelfde slootjes en had weinig moeite om de emmer te vullen met baarzen. 2014wk46-IMG_3024Ook de spoorsloot oogt mooi en ook hier ving ik vorige week in korte tijd een handvol baarsjes.2014wk46-IMG_3026 De vooruitzichten leken dus goed, maar deze maal waren de vangsten echt teleurstellend.

Over twee weken mogen we naar Uitgeest. In de baarscompetie is het erg spannend en deze laatste wedstrijd zal beslissend zijn voor de verdeling van de eremetalen.

Tip voor Bart: Voor de Dogsloot geldt: als de baarsjes gretig en in groten getale aanwezig zijn, laat het aas dan (door meer lood op de lijn) snel zakken. Dit levert extra baarzen op. Ook vanwege het gemaal dat kan aanslaan, kan extra lood onder de drijvers hier wenselijk zijn.