Snoek om de hoek

Deze keer vaar ik zondagmiddag uit met Marcel. We komen een bedroefde Joost tegen. Hij staat vanaf de kant te werpen, maar is zojuist zijn favoriete Reel Eel + titanium onderlijn kwijtgeraakt. Als we voorbij varen, pakt mijn plug een lijntje op en binnen no-time heeft Joost zijn goedje weer terug! Deze barmhartige daad wordt 100 meter verder beloond: ik vang m’n eerste snoekje.2014wk45-IMGP4279

Niet veel verder pakt een baars de witte illex.2014wk45-IMGP4282Ik vind het welletjes zo. Tijd voor het grote werk. Een grote witte shad mag aan de speld.

Nabij de A9 pakt Marcel een mooie vis. Aan deze druktemaker houdt hij voorlopig een blijvende herinnering over. Een flinke jaap in de duim zorgt voor een rode gloed bij vis, visser en aan de boot.
2014wk45-IMG_3030Als de 70er weer zwemt heeft de goede vismaat een pleister voor op de wond. Eerst maar eens eens een bakje koffie.

We vervolgen onze weg richting Akersloot. Het blijft nu lange tijd stil. Tijd voor het broodje paling van Marcel hebben we wel. Pas als we de Startingerweg onderdoor varen krijgen we weer actie. Eerst raakt mijn plug verstrikt in iets onderwater. Na veel gepruts krijg ik de boel weer netjes los. Een stukje verder wordt mijn plug gevolgd en aangetikt. Deze snoek geeft niet op en na een nieuwe poging heeft hij het aas te pakken. Een vijftiger.2014wk45-IMGP4284Bij het gemaal nuttigen we koffie. Daarna gaan we met redelijke haast richting het Kerkemeer. Onderweg pakt Marcel met zijn Tjernobilplug een mooie 60+ snoek.2014wk45-IMG_3031 Op het meer hang ik de Oranje shad aan de hengel. Deze wordt bruut gegrepen, maar weer hangt íe niet goed en raak ik het kwijt. Baalmomentje in het kwadraat. Die shad moet thuis onderhanden worden genomen. 1 Dreg op 25 cm aas lijkt toch te weinig.
2014wk45-IMG_3033Met een naderende wolk valt de schemer snel. Onder de A9 is het gewoon donker. Hier zullen we niets vangen, zeggen we in koor. De waarheid blijkt anders en een esox laat Marcel’s hengel kraken. Met mijn handschoentje verleen ik eerste hulp aan een verwonde vismaat.2014wk45-IMGP4285

Hierna varen we snel door naar de haven.

2014wk45-IMG_3036

Met 74 cm de grootste van de dag