BaarsBezigheden

Heeft u de aankonigingen gezien van de open baarswedstrijden?
25 oktober Klokkeweel, 1 november Rond om de Meren, 9 november Open Edam, 16 november NH Kampioenschap, 23 november Arie Buth Memorial.
Er kan dus volop worden gebaarsd. Ook hebben we zelf nog 2 wedstrijden voor onze eigen competitie. Daarnaast krijgen we een nieuwe baarswedstrijd om de De Piet Zonneveld wisselbokaal. Deze zal NIET worden gevist op zondag 2 november zoals in den beginne was geopperd, maar op zondag 23 november.
Zelf zal ik deze wedstrijd laten schieten. Net als vorig jaar wil ik deelnemen aan de Arie Buth Memorial. Ten eerste omdat dit een leuke wedstrijd is. Ten tweede omdat het voor velen een spannende wedstrijd is: het is de laatste van een reeks van 14 wedstrijd, waarvan de beste 9 meetellen voor een eindklassement. De eerste 25 van dit klassement plaatsen zich voor het NK baarzen van 2015. Ook zijn er vele mooie prijzen te winnen en er is natuurlijk zoiets als “eeuwige roem”.
Ten derde is het voor de organisatie een makkelijke manier om de webmaster (dat ben ik dus) van de bijbehorende website http://www.baarsvisservanhetjaar.nl in het zonnetje te zetten. Nu de herfst in volle gang is, kunnen we wel weer wat zonnestralen gebruiken!

Afgelopen zondag hield HSV Limmen zijn jaarlijkse baarsdag. Net als vorig jaar kozen we voor de Westerwatering. De stekkeuzes waren iets omgegooid. We begonnen “achterin” en visten langzaam “naar voren”.
Er werd leuk gevangen en na 5 stekken was de tussenstand
1 R. Jak 65 st
2 H. Duin 63 st
3 R. Droog 59 st
4 R. Faasse 57
5 D. Pekel 53 st.
KORTOM: HEEL SPANNEND en het gat was nog niet geslagen!
2014-10-19 12.04.46
Onder de middag vertoefden we bij Partycentrum De Bun en Westzaan. We kregen allen een Bunburger en daarnaast nog allerlei versnaperingen. Er was geen radler, er was geen bokbier.
Na deze break werd er nog 2 maal gevist. Net als vorig jaar waren de vangsten “vooraan” minder. Ik wist er slechts 8 te vangen en schoof daarmee op naar de derde plek. Gelukkig had ik daarmee wel een bonnetje verdiend, maar toch was er bij mij enige teleurstelling.
Ank Blankendaal hielp vorig nog mee met het palen zetten. Dit jaar viste ze stoer mee en wist nog enkele heren achter zich te houden. Gré Metselaar en Rika Verduin waren dit jaar de hardwerkende palenzetters. Namens de hengelaars bedankt!

Zie hier de uitslagen en (zeer verrassende) tussenstanden.