Verslag witviswedstrijd Hoornse vaart

 

Zondag 29 oktober was voor mij de laatste witwedstrijd. Viswater was de Hoornse Vaart. Dit water, gelegen bij Alkmaar en Oudorp, stroomt altijd en is een mooie visstek voor zowel witvis als rovers. Dat bewees Wil Snel al met zijn reuzensnoek vorige week. Ik lootte exact op zijn plek en ging vol goede moed aan de gang met de matchhengel. Vanwege de stroming koos ik voor een methode die ik gebruik voor kolblei en blankvoorn. Het duurde even voor de vis op gang kwam, maar toen ging het ook echt los. Ik ving in een klein uur tijd bijna een kilo vis. Toen was het over en bleef het over. Ik kon vanaf mijn stek de heren zien op staartstekken. Daar werd wel gevangen. Slag op slag werd er vis opgehaald. Ik schakelde over op de korte vaste stok, want dat deden die heren ook. Maar het mocht niet baten. Net als mijn buren Karl Nuyens en Jan Walta kwam er geen gang meer in. Voor mij betekent dit voor het eerst sinds vele jaren een degradatie naar de b-groep.diversen 015

Uiteraard waren er ook vissers die wel vingen. Op de kop zat Dick Pekel, die een prachtige vangst maakte. Op de foto boven wordt de vis in het net gedaan voor weging. Ook zijn buurman Marcel Acquoy deed goede zaken en werd 1ste in de B-groep.diversen 024

Aan de staartstekken werd ook leuk vis gevangen Kees Levering ving de meesten, maar had net 4 vissen of 100 gram tekort om Marcel in te halen.diversen 019

Ondanks de goede berichten van de testvissers over vangsten met de feeder, bleek nu vooral de vaste hengel veel vis te brengen. 5 of 6 deeltjes was eigenlijk genoeg voor een mooie ochtend witvis vangen.

diversen 023

Na afloop deed ik nog een demo drop shot vissen. Ik kreeg er een leuke aanbeet van een snoekbaars op maar miste. Even later beet een snoek mijn hele montage door, maar zo was wel te zien hoe leuk een effectief drop shotten kan zijn.