Verticaal in het kanaal

Vrijdagavond zit het bestuur van hsv Limmen bijeen voor een vergadering. Natuurlijk komt ook het dropshot avontuur van Peter ( zie vorige column) even voorbij.
Nog meer snoekbaarsnieuws volgt op zondagochtend: de club heeft een witviswedstrijd, er is een snoekbaars gevangen en men belt mij op om te vragen wat het reglement aangeeft. Snoekbaars is geen witvis en telt dus niet.
Ook belt mijn broer met de mededeling dat hij vanmiddag een stukje gaat varen.
Dilemma: aankomende zaterdag vis ik het NK baars en enige “training” zou waarschijnlijk alleen deze middag nog kunnen. Met zoveel snoekbaarspraat kies ik voor het boot-avontuur. Het is immers ook nog een heerlijk warme dag en er staat nauwelijks wind. Met zulk weer moet je op het water zitten!

Via het Noordhollands Kanaal varen we richting Kogerpolderbrug. Onderweg vang ik zowaar een leuk snoekbaarsje.

2014wk39-IMG_2884

Bij De Woude gaan we even “voor anker” en doen we ons tegoed aan koffie en dergelijke. We vissen niet, maar smeden onze plannen voor straks. Het wordt: onze weg vervolgen tot een paar honderd meter voorbij de Kogerpolderbrug, zeg maar tot West-Graftdijk. Bij de brug is veel pleziervaart en is vissen nauwelijks mogelijk. We varen daarom verder. Al snel haak ik een tweede killer.

2014wk39-IMG_2886

Als later de scheepvaart wat afneemt draaien we om en gaan weer richting de brug. Bij de dukdalven haak ik iets groot en sterk. Het blijft lang diep zwemmen en doet allerlei verwoede pogingen om te ontkomen. Na een fikse strijd van toch wel enkele minuten ben ik de verliezer. De vis schiet los. Gelukkig heeft mijn broertje een paar plaatjes geschoten en houd ik alsnog een mooie herinnering.

2014wk39-IMG_2891Op de weg terug pak ik nog twee snoekbaarzen. Hoewel ik af en toe met aas heb gewisseld, was het steeds weer dat witte wondertje wat vis ving.
Met wat extra gas op de plank varen we terug en nu is het eindelijk broer Jim die van de nul af komt. Ook deze vijfde snoekbaars krijgt zijn vrijheid terug.

2014wk39-IMG_2899