Peter in de polder, week 33

slecht weer...

slecht weer…

Het is de derde achtereenvolgende zondag dat het deze zomervakantie rotweer is. Als ik nu uit het raam kijk, zou ik denken dat het al herfst is. De eerste zondag bleef ik binnen, de tweede zondag had ik een bootjeswedstrijd op het Overdie. Ik viste samen met Bert “Handy Fish” Schouten, beiden met de matchhengel. Ons plan klopte op zich best wel, alleen hadden we in de uitvoering te maken met een slechte stek ( ook onze buren vingen niet veel) en te heftige wind, zodat we de stek slecht konden bevissen. We stopten zelfs eerder met vissen vanwege de harde wind. Dat had als voordeel dat we in ieder geval droog bleven bij het bier drinken en de prijsuitreiking. Alleen Ron Droog ( what’s in a name?) was echt nat, want die moest te water om zijn weggewaaide leefnet met vis op te sporen. Dat lukte overigens wel en leverde uiteindelijk de 3de plek op.

leefnet terecht!

Heel positief was trouwens dat er ondanks 2 afgemelde boten toch 8 boten meededen, dus de kans is groot dat we daadwerkelijk eens met 10 boten een wedstrijd vissen. Winnaars werden de broers Droog met een leuke kluit vis. Gefeliciteerd, mannen.

eenzame wandelaar in het Overdie?

eenzame wandelaar in het Overdie?

Omdat de zondagen zo slecht zijn, ben ik dus maar op andere dagen gaan vissen. Zo ben ik met Lex enkele keren even naar het Uitgeestermeer gereden om met kleine plugjes op baars te vissen. De eerste keer leverde ons 7 aanbeten op, waarvan we er 4 wisten te verzilveren. De mooiste was van Lex, een mooie stekelridder van 26 cm.

mooie baars voor Lex

mooie baars voor Lex

De volgende sessie was moeilijk, met 2 aanbeten, waarvan er 1 af viel bij de landing. Wel een 30+ vis, wat ik erg jammer vond. De laatste sessie was op vrijdag avond. Terwijl er in Castricum en Uitgeest grote brandstapels stonden te roken, vonden wij een stekje waar de baars rondhing. De overgang tussen een ondiep stuk en een richel naar 2 1/2 meter bracht in korte tijd 5 vissen op de kant. Ook nu ging er weer een 30+ vis verloren. Deze stek gaan we de komende tijd nog wel een paar keer bezoeken. Lekker dichtbij en best kans op een mooie rover.

uitgeestermeer avondje 004 - kopie

 

Zaterdag middag belt Joost. Omdat het zondag weer slecht weer gaat worden, wil hij deze avond nog wat proberen. We gaan op karper in de Egmondermeer. De wind steekt op en het miezert, maar we wagen het erop. Ik voer met maïs, miniboilies en maden, van een Scopex-geur voorzien. Na een kwartiertje komen er wat belletjes op de stek. Niet veel later speert mijn pennetje er van door. Ik sla vast op een leuke vis en heb in het smalle slootje een ruige dril. Het weerhaakloze haakje zit mooi voor in de lip en ik kan de vis na de foto netjes terugzetten. Wel een vis met een geschiedenis, want zo’n hazelip krijg je niet zomaar.

kast en karper 007 klein

 

De zeeltteller staat erg stil, maar mijn stekken worden de komende weken geschoond en dan kan ik nog even wat schoonheden bij mijn totaal proberen te scoren.

Ook slecht weer heeft wel iets moois...

Ook slecht weer heeft wel iets moois…