Vissen en fietsen

2014wk28-1Vissen is een prachtige hobby, maar af en toe “moet” ik even fietsen. Hier zit zeker een overeenkomst in: een beetje rondhangen in de natuur en lekker om je heen kijken naar de bloemetjes en de bijtjes. Ik heb geen supersnelle racefiets. Het is gewoon een sportieve fiets met begagedrager, spartborden en een fietstasje aan het stuur.
Al langer liep ik met het idee om richting het IJsselmeer te fietsen. Zaterdagochtend was een geschikt moment. Via Stompetoren, Schermerhorn en Avenhorn bereik ik het Markermeer. Hier passeer ik dorpen als Schardam en Warder: daar had ik dus ECHT nog nooit van gehoord.
De terugweg fiets ik o.a. langs “Peter’s” nieuw Cono kaasfabriek. Dat ziet er indrukwekkend uit!
Overal om me heen zie ik mooie visstekken. Het begint weer te kriebelen en ik heb geluk, want zondagmiddag kan er gehengeld worden.
Ik kies gewoon voor onze eigen polder. Die begint zo langzamerhand behoorlijk dicht te groeien. Ik heb haast onmogelijke plannen, want ik wil langs de A9 naar de Schulpvaart varen. Met de schroef 3/4 onder water lukt het me om dit dikke water te doorkruizen.

2014wk28-IMG_2670

Dik water

Ook de schulpvaart zit stampvol planten. Na een paar honderd meter vind ik een redelijk schoon stuk.

2014wk28-IMG_2681

Een schoon stukje water

Ik heb m’n nieuwe karperstok mee en ga met mais hengelen. Al na het peilen zwemt de dobber weg en land ik de eerste blankvoorn. Ik vang zo een stuk of 20 mooie vissen. Er zit af en toe een gouden ruisvoorn tussen.

2014wk28-IMG_2680

gouden ruisvoorns

Karper of brasem vang ik niet. Ik vis constant met twee maiskorrels.
2014wk28-IMG_2677Wat een heerlijke tijdsbesteding.
Ook voor de terugweg heb ik weinig angst. Hoewel er af en toe door flinke wierbedden moet worden geploegd, lukt dat de elektromotor redelijk eenvoudig.

2014wk28-IMG_2687

Dat wordt weer ploegen…

Grappig trouwens dat in de speciaal aangelegde oeverzones nauwelijks planten groeien, terwijl de sloot compleet vol staat. Zullen de wijze heren die dit geldverslindende project bedacht hebben hiervan op de hoogte zijn? Wordt er wel gemonitord? Welk doel wil men hiermee bereiken?

2014wk28-IMG_2682

Lege oeverzone’s

Ik zet het uit mijn hoofd en ga weer van de “echte” natuur genieten. Het groot kaasjeskruid bloeit nog steeds en is werkelijk een lust voor het oog.

2014wk28-IMG_2692

Groot kaasjeskruid