Peter in de polder, week 25

jeugdwedstrijd+wedstrijden+ snor 013 - kopie

Het wordt langzamerhand steeds drukker op mijn werk, met het vorderen van de nieuwbouw en de eerste proefproducties in de planning. Er blijft dan ook wat minder tijd over om te vissen. Als er dan ook nog een WK voetbal is, duurt het zomaar een weekje langer voor er een column verschijnt.

Doorgaans ga ik graag vissen op een feestdag. Ik heb een lange reeks van bijzondere of mooie vangsten, juist op feestdagen. Waarom, dat weet ik niet, maar het gebeurt wel. Misschien wel gewoon omdat ik ga vissen. Thuis vang je ze zeker niet!

En ik reken Vaderdag dan ook maar tot een feestdag. Ik ging met Lex naar een nieuwe stek, waar ik wat zeelten mocht verwachten. Het water ligt in een woonwijk en is iets meer dan een meter diep. De breedte is iets minder dan het Stet, en het water is helder en begroeid. We vonden een mooi plekje en ik voerde 2 stekjes. Al snel kwamen er belletjes op de stek en Lex miste een prachtige aanbeet. De eerste vis die op de kant kwam was een blankvoorn, maar al snel was er die begeerde zeelt. Met 45 cm een mooie vis.

jeugdwedstrijd+wedstrijden+ snor 011 - kopie

Vrijdag stond de bootjeswedstrijd op het programma. Het was ook mijn trouwdag, dus ja, vissen of thuis blijven? Vanwege de afwezigheid van familie wegens vakantie en ziekenhuisopname besloot ik toch maar om vismaat Joep te bellen voor de wedstrijd. Het werd een mooie avond met goed gezelschap, best aardig vis en mooi weer. De 5 bootjes lagen mooi op een rijtje aan het eind van het Slikkerdie. We hadden de vis al snel op de stek en met 30 vissen, 4 soorten en ruim 4 kilo werden we eerste. Ook leuk was het ontdekken van een voor mij nieuwe vogelsoort, de snor. Deze vogel maakt een zoemend geluid en leeft in rietlanden. Hij zit vaak boven in het riet, dus als je hem weet op te sporen kun je hem ook zien.

jeugdwedstrijd+wedstrijden+ snor 033

Zondag was de Heilooër viswedstrijd voor bedrijven en verenigingen. Vorig jaar wonnen we met de jeugdbegeleiders van Samen Beet en dus wilden we de titel prolongeren. We lootten helaas iets minder gunstig en moesten genoegen nemen met de 5de plek voor teams. Rien Faasse werd individueel ook top 5 met 2 1/2 kilo.

jeugdwedstrijd+wedstrijden+ snor 019 - kopie

De winnaars zaten naast ons, het team van Bert Schouten van Handy Fish ving 6800 gram, waarvan Bert 3100 gram ving en eerste werd.  Zijn teammaat van 86 jaar ving een kanjer van een brasem.jeugdwedstrijd+wedstrijden+ snor 017 - kopie

jeugdwedstrijd+wedstrijden+ snor 016 - kopie

De zeeltteller is weer gaan draaien: 8